God formiddag!

Denne uken startet med 125 årsjubileum for den store redningsbragden i Hamningberg. Her deltok jeg sammen med ordføreren i Vardø, representanter fra redningsselskapet, ulike departementer, kystvakta og andre gjester.
Kystvaktsjef Ottar Haugen la ned blomster og hedret de modige og dyktige sjøfolkene på Colin Archer denne vårdagen for 125 år siden. De reddet 36 mennesker.
Ordfører var med redningsskøyta til Hamningberg. En tur som tok 1 time og 10 minutter. I tillegg til mange fiskebåter, så var det mange hvalfangstbåter mellom Båtsfjord og Hamningberg. Nå er også denne sesongen i gang.

Det foregår nå et meget godt fiske utenfor Båtsfjord på alle bruk. Natt til 20 mai åpnet blåkveite fisket. Her er det mange Båtsfjord båter som deltar.

Vedlikehold og renovering av hus i fiskerihovedstaden fortsetter. Nå skiftes vinduene på rådhuset og det legges nytt tak på menighetshuset. 

Når det gjelder årets ryddeaksjon, så vil vi komme tilbake til den. Jeg oppfordrer alle til kontinuerlig å bidra.

NB! Nå er det kun Løype 2 fra FV 891 langs Ordovannsvegen til Ordovann hyttefelt som er åpen for snøskuterkjøring.

Vi minner på: På kino; Fredag 24. mai kl. 2200. The Curse of La Llorona. Sensur 15 år. 
Søndag 26. mai kl. 1900. Aladdin Sensur 9 år. 

Nå er det klart for påmelding til sommerens friluftsskoler. Påmelding kan gjøres HER(lenke mangler). Årets skole er gratis.

Søndag 26. mai er det gudstjeneste med utdeling av CD til 1.klassingene.

Båtsfjordmessa 2019 er lørdag 15. juni.

Båtsfjord i Fest 2019, torsdag 1. august braker det løs. Båtsfjord store sommerfest med årets trekkplaster som er konserter med blant andre Halvdan Sivertsen på torsdag og Staysman og Lazz på fredag.

Ord på veien; Ekte venner lytter til det du ikke sier.

Ønsker alle ei god helg!

Geir Knutsen
Ordfører