Hei igjen alle.

Denne uka har det vært mye regional- og nasjonalpolitikk for min del. Etter møtet i krisestaben på mandag, hadde jeg min debut i Miljø- og næringskomiteen i Fylkeskommunen, der jeg sitter som varamedlem. Selv om jeg kun deltok under behandlingen av en sak (svar på høring av forslag til program for konsekvensutredning for Wisting), var det en både hyggelig og lærerik erfaring.

Tirsdag hadde vi et medlemsmøte i Fiskerigruppa, der vi diskuterte forskjellige aktuelle saker som det jobbes med, bl.a. oppfølgingen av møtet med Fiskeriministeren. Senere deltok jeg på et møte med Sjømat Norge, der vi diskuterer et større, nasjonalt profileringsprosjekt av kysten og fiskerinæringa. Et svært spennende prosjekt, som det er morsomt å få lov til å være med på.

Onsdag fulgte jeg bl.a. med på fylkestinget, og var med på et oppfølgingsmøte med en rekke stortingsrepresentanter om fiskeripolitikk, der vi ga klare tilbakemeldinger og innspill sett fra Fiskerihovedstadens ståsted. Torsdag var det frokostmøte i Linken Næringshage, der de informerte om status for deres del, jeg informerte fra kommunen, og vi fikk flotte presentasjoner fra to av ungdomsbedriftene. I tillegg fikk vi en statusrapport fra selskapet Patriot, og til slutt fra havnesjefen. Deretter var det ukemøtet med organisasjonene, og senere prosjektmøte om den nye skolen/ flerbrukshuset. Her begynner det å ta form hvilke muligheter som en ny skole kan gi oss. Jeg gleder meg stort til neste uke, der de forskjellige brukerrepresentantene skal jobbe intensivt med skolen/ flerbrukshuset. Torsdag skal vi i kommunestyret ha et arbeidsmøte, der vi formelt skal beslutte om det nye bygget skal lokaliseres på dagens fotballbane i forkant av den gamle skolen eller ikke.

I går fredag hadde vi først en gjennomgang av innspillene som skal oversendes Fiskeriministeren og Næringskomiteen. Deretter hadde vi et møte med Mattilsynet, som en oppfølging av drikkevannssaken, før jeg deltok på et møte om høyere utdanning i Øst-Finnmark. Innimellom fulgte jeg litt med på Fylkeskommunens behandling av de forslagene som Båtsfjord Kommune har vært med på å utarbeide angående de såkalte pliktkvotene. Det var gledelig å konstatere at et stort flertall av representantene vedtok at man slutter seg til forslagene, noe som selvsagt er et kraftfullt signal i den videre oppfølgingen av dette.

Om kvelden hadde jeg den store æren av å få lov til å åpne årets Vinterlyd i Båtsfjord, musikkfestivalen som i år arrangeres for sjette gang. Denne foregår denne gang naturlig nok digitalt, og jeg slutter aldri å bli imponert over hvor mange unge talentfulle musikere som finnes i Båtsfjord. I går var det ungdomskonserter, og i dag er det en rekke andre band og konstellasjoner som skal på scenen. Jeg takker musikere og arrangører for en enestående opplevelse i går, og til lykke med kveldens arrangement.

Ha ei fortsatt fin helg i godværet, det er godt med litt solgløtt etter en uke med mye ruskevær.

Ronald