Hei igjen alle sammen.

Først korona. Jeg hater koronaviruset mer og mer for hver dag som går. Denne uka kom det nok en runde med nasjonale regler, der flere av disse ikke treffer oss her i Gokk på en god nok måte. De innfører nasjonal skjenkestopp på ene siden, men begrenser ikke reisingen inn hit, utover å si at man anbefaler ikke folk å flytte på seg. Derfor har vi nok en gang innført egne regler for de som kommer reisende inn til Båtsfjord, enten det er i jobbsammenheng eller i forbindelse med påskeferien. Vår smittevernlege anså også de stedene der folk samles for å trene, som en spesiell risiko nå i påsken. Derfor støttet vi i krisestaben ham i at vi stenger disse midlertidig. Vi skjønte at dette ikke ville bli hverken populært, eller lett å få forståelse for, selv om det ikke er et veldig inngripende tiltak. Det er slik at smittevernlegen har myndighet til å innføre strengere lovmessige begrensninger enn nasjonale myndigheter. Vi har ikke hatt smittetilfeller hos oss siden 11. februar, og jeg både håper og tror at vi skal komme oss igjennom påsken med samme resultat.

Ellers har uka som vanlig bestått av mye forskjellig av mer eller mindre interesse for dere. Jeg har vært i flere møter om den nye skolen/ flerbrukshuset, møtt Statsforvalteren, ledet et formannskapsmøte med bl.a. plansaker på sakskartet og møte i valgstyret der vi planla gjennomføringen av høstens valg. Jeg har også hatt et møte med Båtsfjord Brygge, som har spennende planer for utbygging, og onsdag hadde vi det ekstraordinære møtet i krisestaben som jeg har skrevet om ovenfor.

Hele uka har vært proppfull av møter, der de forskjellige brukergruppene i den planlagte skolen/ flerbrukssenteret har jobbet med arkitekten, entreprenøren og WSP. Elever, lærere, samordna helsetjeneste, foreldreutvalg, vaskere, kulturliv, biblioteket, frivillige lag og foreninger har kommet med store mengder med konstruktive innspill og løsninger, som er viktige å ta med seg fremover. De som har vært på besøk, ba meg videreformidle en takk for innsatsen og innspillene.

Men, det som var det definitivt beste møtet denne uka, var onsdagens kommunestyremøte. Der besluttet vi som kjent enstemmig at dette bygget skal plasseres foran den gamle skolen, dvs. på fotballbanen. I tillegg bestilte vi utredninger om ny fotballbane og en mindre overbygd kaldhall med kunstgress. Dette innebærer først og fremst at ungene slipper å flytte inn i en midlertidig skole, de kan være i kjente omgivelser, og få både svømmeundervisning og undervisning i mat & helse på skikkelig vis, og vil få oppleve at deres nye skole reiser seg sakte, men sikkert. I tillegg kan vi starte opp byggingen tidligere, dermed kan skolen blir ferdig før. At vi sparer mye penger med å slippe å undervise i en midlertidig skole, er jo selvsagt også et pluss.

Så uka har definitivt vært bra, totalt sett.

Jeg ønsker dere alle ei riktig god helg, og ei god påske, uansett om denne tilbringes hjemme eller på hytta. Neste nyhetsbrev herfra kommer om to uker.

Ronald