Hei igjen.

Her kommer en liten sammenfatning av de tingene som jeg har vært involvert i de siste to ukene, samt en status på korona og brannen i går kveld.

Først, korona. For alle de som ble satt i karantene, og de to som fikk påvist smitte for ti dager siden, er dagen i dag en milepæl. Fra i dag av kan de leve livet som normalt igjen, i den grad livet under denne pandemien kan kalles for normalt.

Så brannen på Byggmakker i går kveld. Det er forferdelig når en slik hendelse oppstår, og vi blir litt satt ut alle sammen. Først ber jeg dere alle som filmer og tar bilder under slike hendelser, holder god avstand, og passer på at man ikke forstyrrer de som jobber konsentrert og intenst. Det var store mengder med giftig røyk som veltet ut av området, og da er det viktig å passe på f.eks. endringer i vindretningen. Politiet har allerede startet etterforskningen av hvorfor brannen oppstod, og vi får håpe at de finner ut av dette.

Det aller viktigste i forhold til gårsdagen, var at ingen kom fysisk til skade, og at liv heller ikke gikk tapt. Jeg ønsker å sende en stor takk herfra til alle de som deltok i forbindelse med hendelsen, og spesielt mannskapet i brannvesenet, som stod i første linje. Så håper jeg også at alle de ansatte på vår flotte Byggmakker Materialhandelen får summet seg etter hvert, og kan se fremover mot å kunne få reetablere drifta.

Av øvrige hendelser der jeg har vært involvert de siste to ukene, kan jeg kjapt ramse opp følgende:

Møte med veiledningsteamet innen barneverntjenesten og veilederkorpset i grunnskolen.

Næringsstyret og kommunestyret.

Styremøter i Finnmark Havfiske, Varangerhalvøya Nasjonalparkstyre, Fiskerigruppa og prosjektet Fiskerihovedstaden. Årsmøte i Nettverk Fjord- og Kystkommuner (NFKK).

Møte med statsråd Nikolai Astrup om kommunesamarbeidet i Vestre Varanger (Båtsfjord, Berlevåg Tana og Nesseby), og informasjonsmøte om prosjektet Varanger = utvikling – en mulighetsstudie av samfunns- og næringsutvikling i Varanger.

Nå er det kun to måneder igjen til vi i kommunestyret skal beslutte om vi skal foreta den største investeringen i Båtsfjords historie, den nye skolen/ flerbrukshuset. Vi har jo dessverre vært forhindret fra å holde et informasjonsmøte til dere innbyggere. Men snart kan dere besøke det nye bygget digitalt. Det vil bli satt opp stasjoner for dette, i tillegg til at det vil bli lagt ut en video på nett.

Ha ei riktig god helg alle sammen!

 

Ronald