Hei igjen alle sammen.

Denne uka har virkelig Bolyst stått i fokus! Finnmark Fotballkrets med sine samarbeidspartnere kom hit forrige helg med sin Bolyst-uke, og hadde satt sammen et svært spennende og innholdsrikt program. Jeg har fått med meg det meste, og store opplevelser har stått i kø.

Først ungdomskonserten på torget på søndag, der overraskende mange møtte i et heller kjølig vær. Mandag var det frokost i idrettshallen med over 400 innom, og en imponerende redningsøvelse i sentrum på ettermiddagen, der vi virkelig fikk komme tett inn på hvor profesjonelt og koordinert nødetatene jobber, samt at vi fikk gode tips om hvordan man skal håndtere det å komme først til et skadested.

Deretter fikk jeg møtt vår engasjerte ungdom, som hadde jobbet med de tingene som de mener er viktige for dem. Av de tingene som vi politikere kan gjøre noe med, kan det nevnes at de ønsker medvirkningsrett, en god skole, og et godt fritidstilbud der selvfølgelig en god ungdomsklubb er spesielt viktig for ungdommen.

En flott dag ble avsluttet sammen med en turglad gjeng på perletur fra Maridalen til skytterbanen om kvelden.

Tirsdag var det en rekke aktiviteter på skolen, og om ettermiddagen var jeg med på torgdag, med en rekke aktiviteter. Det var bl.a. gratis sushi, hesteskitbingo, hesteskokasting, overrekkelse av en flott gave i form av ei lita ball-løkke, og konkurranse i tungeskjæring. Mine elendige kunnskaper i tungeskjæring resulterte i ingen godkjente tunger, og det er jo en rimelig flau prestasjon for en ordfører i Fiskerihovedstaden.

Onsdag kom godværet og smaken av sommer, og satte en ekstra fin ramme rundt arrangementene. Først deltok jeg på et næringslivsseminar i regi av Sparebank1 Nord-Norge, med over 40 deltakere. Her fikk vi presentert fremtidsbildet slik banken ser det, og vi fikk flotte presentasjoner fra Båtsfjord Brygge, Båtsfjord Hotell og Barents Skipsservice. Sykkelrittet i sentrum, med over 90 store og små unge, var en flott opplevelse i nydelig vær. Om kvelden var det ildsjelkveld i idrettshallen, der man på en flott måte fikk gitt alle våre fantastiske frivillige flott oppmerksomhet og anerkjennelse.

Folkefesten på torsdag var virkelig en flott avslutning på ei super uke. Her ble det bl.a. delt ut over 200 000 kroner fra Sparebank1 Nord-Norge til forskjellige tiltak som lag og foreninger hadde søkt om, og de tre deltakerne på ungdomsprogrammet «Stolt Finnmarking 2021», Mathias Leonardsen, Aurora Pettersen og Gabriele Breiteryte ble offentliggjort.

Men, høydepunktet var definitivt at Evgenia Myreng og Jorid Jakobsen ble offisielt kåret til ildsjeler, noe som er svært velfortjent. Det er nettopp innsatsen til slike mennesker som disse to, som gjør at Båtsfjord blir en ekstra god plass å bo på, så tusen takk til dere og alle andre som yter en ekstra innsats!

Av andre ting som jeg har vært med på denne uka, kan det nevnes frokostmøte med aktuelle lokale leverandører til skoleprosjektet, møte i havnestyret og et møte i et nasjonalt filmprosjekt om fiskeri, der Fiskerihovedstaden selvsagt vil være sentral.

I skrivende stund sitter jeg på landsmøtet i Senterpartiet, der jeg har holdt et innlegg om fiskeripolitikk. Det er både interessant og svært givende å få være med på å påvirke partiprogrammet til et av partiene som muligens vil være en del av en ny regjering fra høsten av.

Ellers minner jeg dere alle om neste ukes ryddeuke, der vi alle kan gjøre vårt for at Båtsfjord viser seg frem fra sin beste side. Informasjon finner dere her:

RYDDEUKE I BÅTSFJORD - Båtsfjord kommune (custompublish.com)

Fortsatt god helg til dere alle sammen!

Ronald