Hei igjen.

Denne uka åpnet med et møte med havnesjefen, med påfølgende omvisning på hurtigrutekaia, der byggingen av den nye kaia er godt i rute. Det skal bli flott å få på plass ei flunkende ny, tidsriktig kai, som er helt sentral i Fiskerihovedstaden.

Tirsdag hadde vi besøk fra fylkeskommunens planavdeling, som fikk presentert status for vår del når det gjelder planarbeid, og utviklingen i Båtsfjord generelt. Det er flott at man tar seg en tur rundt til oss kommuner, så takk for besøket til dem.

Onsdag var jeg i Tana, på generalforsamlingen i Øfas AS. Her kunne styret og administrasjonen melde til oss eierkommuner om god drift og spennende prosjekter. De planlegger bl.a. bygging av et nytt mottaksanlegg i Kirkenes.

Torsdag var det siste frokostmøte før sommeren i regi av Linken Næringshage, der vi bl.a. fikk presentert siste nytt fra det næringshagen jobber med. Jeg presenterte siste nytt om skoleprosjektet og kommuneøkonomien, og vi fikk også høre om de spennende planene for nytt bygg i Neptunbukta som Norlita har.

Senere var det, som jeg har skrevet om tidligere, en flott lunsj med hele 14 stykker som har fått Fag- og Svennebrev, før jeg deltok på et nytt prosjektmøte om nyskolen. Om kvelden var jeg så heldig å få være med på et flott møte med forskjellige tilflyttere, et supert arrangement i regi av Fiskerihovedstaden-prosjektet. Takk for god mat og prat!

Fredagen bestod bl.a. av et nytt møte i det prosjektet som sammenlikner oss, Skjervøy og Myre som samfunn, der funnene skal presenteres i en rapport som vil bli offentliggjort på sensommeren.

Ellers har uka selvsagt bestått av å forberede det svært spennende og viktige kommunestyremøtet i kinosalen neste torsdag klokka 16. Her skal vi ta avgjørelsen om det skal bygges ny skole med tilleggsfunksjoner eller ikke, i tillegg til en lang rekke andre saker. Jeg gleder meg til gode diskusjoner, og er overbevist om at kommunestyret også denne gangen vil ende opp med gode vedtak. Alle sakspapirene ligger på kommunens hjemmeside. For å kunne åpne for at flest mulig kan få med seg møtet fra tilhørerbenken, har jeg valgt å ha det i kinosalen. Møtet sendes også selvsagt på kommune-TV.

Ha ei riktig god helg alle sammen!

Ronald