Hei igjen.

Denne uka åpnet med besøk fra en stor industriaktør, som vi i Fiskerigruppa hadde møter med hele mandag. Det er alltid både lærerikt og interessant med slike besøk, og som alltid er jeg spent på om dette besøket ender ut i noe mer konkret etterhvert.

Tirsdag hadde vi et informasjonsmøte med Helse- og Omsorgsdepartementet om situasjonen etter gjenåpningen. Fortsatt er andelen av befolkningen som er fullvaksinert litt for lavt, men utviklingen går riktig vei, også i forhold til smittespredningen etter åpningen.

Ellers har jeg deltatt på en kyst- og havnekonferanse i regi av kystverket, rådmannen og jeg har vært i møte med Linken Næringshage og Fiskerigruppa om samarbeidet fremover. Jeg har vært til stede under møtet i Helse- og omsorgsstyret og i Teknisk styre, og vi har hatt et kjapt møte om nyhetsplakaten i forbindelse med byggeaktiviteten på Båtsfjord skole.

Jeg har også hatt et møte med kommunepsykologen og erfaringskonsulenten i forbindelse med markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. Denne er på mandag, og det vil være aktiviteter hele dagen, med stand utfor Coop, rebusløp, og grilling ved Per-elva. Flott tiltak og en viktig markering!

Utover dette har jeg selvsagt hatt litt fokus på nasjonal politikk, siden det pågår forhandlinger om en ny regjering. Her har jeg sammen med en del andre partikolleger sendt over en del innspill om fiskeripolitikk til forhandlingsutvalget.

En liten, men ikke ubetydelig milepæl er nå oppnådd i byggeprosjektet. E-fløya er ferdig revet, og brakkeriggen til entreprenøren vil bli satt opp der. Vi har også fått tilbud på en løsning for å kunne ha et kamera oppe ved helsesenteret der man kan følge byggingen, så det kommer på plass så snart som praktisk mulig.

Ha ei riktig god helg!

Ronald