Hei igjen.

Da var første uka av oktober tilbakelagt, og den første runden med snø i fjellene markerer at vinteren fester grepet.

Uka startet med besøk på standen til Mental Helse, som markerte verdensdagen for psykisk helse, og om kvelden hadde jeg også gleden av å være med på en kjempefin grillkveld inne ved Perelva med samme gjengen.

Tirdag hadde vi et nytt møte med Helse- og omsorgsdepartementet, der vi fikk informasjon om statusen etter gjenåpningen, samt at man ønsker å tilby alle over 65 år en tredje dose med vaksine. Situasjonen er for tiden veldig bra her hos oss i Fiskerihovedstaden, selv om jeg skulle ønske at vaksinasjonsandelen hadde vært en smule høyere. Situasjonen i Alta den siste tiden viser tydelig forskjellen mellom vaksinerte og uvaksinerte når smitte oppstår.

Ellers har uka inneholdt et oppdateringsmøte i det Fiskeripolitiske Rådet, som har sendt inn innspill i forbindelse med regjeringsforhandlingene, jeg har hatt et flott møte med Norske Kvinners Sanitetsforenings Veiledningssenter for pårørende i Nord-Norge, vi har hatt styremøte i Finnmark Havfiske, jeg har deltatt på ukemøtet med organisasjonene, og vi har hatt et meget nyttig møte i Politirådet.

Presten og jeg har også hatt en prat om at Båtsfjord Kirke skal markere sitt 50-årsjubileum neste søndag. En «reåpnet» kirke etter koronarestriksjoner og besøk av biskopen, bidrar nok til at dette blir en feiende flott jubileumsgudstjeneste.

Utenom dette, har jeg selvsagt fulgt med i regjeringsforhandlingene, og har forberedt meg til neste uke, som bl.a. inneholder møte i Formannskapet.

Ha ei riktig god helg!

Ronald