Hei igjen alle sammen!

Denne uka skulle jeg reise til Oslo, for å delta på en samling i et nasjonalt ordførernetteverk, være med på møte i KS sitt landsstyre, der jeg er medlem. Jeg hadde også planlagt å delta på generalforsamlingen i ØFAS, samt diverse andre møter.

Som kjent ble dette ingenting av. Jeg reiste til Vadsø på mandag, der jeg har startet med mitt nye oppdrag som fylkesråd for økonomi og kultur i Troms og Finnmark Fylkeskommune. Jeg kommer til å veksle mellom å være i Vadsø og Tromsø fra mandag til torsdag, og ha kontor her hjemme på fredager.

På onsdag sendte jeg derfor med tungt hjerte en søknad om midlertidig fritak fra vervet som ordfører og medlem av formannskapet, så lenge jeg er utnevnt som fylkesråd. I Troms og Finnmark Fylkeskommune er det parlamentarismen som er gjeldende, og ikke slik som i Båtsfjord og de fleste norske kommuner, som styres etter formannskapsmodellen. Jeg er nå nestleder og medlem av fylkesrådet, som er øverste leder av administrasjonen i fylkeskommunen. Dette innebærer at hele rådet eller hver enkelt fylkesråd kan gå av eller bli avsatt når som helst, altså uavhengig av valgperioden vi nå er litt over halvveis inne i.

Jeg har derfor innkalt til ekstraordinært kommunestyremøte kommende torsdag klokka 19. Der skal min søknad behandles, og det skal velges ny varaordfører og fast medlem av formannskapet.

Så i neste uke er det Lone som skal skrive ukebrev til dere, for å oppdatere dere om hennes nye spennende hverdag som ordfører i verdens beste Fiskerihovedstad.

Tusen takk for alle lykkeønskinger fra alle dere som har ringt, sendt meldinger, lagt ut hilsen på sosiale medier, og stoppet meg på gata, det betyr mer for meg enn kanskje dere aner.

Jeg ønsker Lone masse lykke til, og ei fortsatt knakende god helg til dere alle!

 

Ronald