Hei igjen.

Denne uka startet som alltid med møte i krisestaben. Her kunne smittevernlegen opplyse oss om at vi ligger an til å få en forsendelse av rundt 100 doser om et par uker, dvs. like mange som vi hittil har vaksinert. Det er jo svært gledelig, men vi får komme tilbake til dette når det nærmer seg. Vi har for tiden ingen smittede i Fiskerihovedstaden, men de 8 tilfellene som ble påvist i går fredag i Måsøy, er en påminnelse om hvor raskt situasjonen kan endre seg.

Jeg var også i møte med havnesjefen i forbindelse med onsdagens kommunestyremøte, der vi skulle behandle om Båtsfjord Havn kan få tillatelse til å låne mer penger, siden den såkalte industrikaia må bygges ny etter ødeleggelsene i forbindelse med mudringen i havna.

Tirsdag var det møte i styringsgruppa for samlokalisering, der vi bl.a. planla det de skulle presentere for kommunestyret på onsdagens møte. Jeg hadde også et møte i forbindelse med årets heldigitale Vinterlyd-arrangement, som i år blir 19. og 20. mars.

I tillegg til forberedelse til kommunestyremøtet samme dag, hadde jeg et hyggelig og interessant lunsjmøte med Tobias Eriksen, som sitter som Troms og Finnmarks representant i ungdommens Distriktspanel. De er i sluttfasen av sitt arbeid, så vi fikk en god diskusjon rundt det de kommer til å foreslå. Det blir spennende å se hva dette arbeidet vil føre til.

På kvelden var det kommunestyremøte, opptaket og sakspapirene ligger på nettsidene. Det var spesielt tre viktige saker som skulle behandles. Vi vedtok først å bygge en flunkende ny barnehage som skal erstatte de to gamle, og det er jo fantastisk. Det ble også vedtatt at havnestyret kunne ta opp lån til å bygge den nevnte industrikaia, noe som er avgjørende for at Fiskerihovedstaden ytterligere skal befeste sin posisjon som en attraktiv havn. Så skulle det også besluttes om det skal tillates et nytt oppdrettsanlegg i Syltefjorden, en sak som ble utsatt i fjor sommer. Her valgte man å utsette saken nok en gang, noe jeg synes er beklagelig. Både befolkningen og selskapet fortjener at man avklarer dette, og bestemmer seg for om man skal tillate dette eller ikke, slik at man får ro. Jeg har gitt beskjed til gruppa som jobber med dette, at man nå må jobbe mot å få avgjort saken. Det ble også besluttet å avholde et folkemøte, tidspunktet og hvordan dette skal gjennomføres, kommer det informasjon om så snart dette er klart.

Torsdag og fredag har vært en kombinasjon av litt jobb og vinterferie på hytta. Torsdag hadde vi et prosjektmøte i skoleprosjektet. Der fikk vi presentert de første tankene med tanke på å kunne bygge skolen i forkant av den gamle, slik at elevene, de ansatte og befolkningen ellers, kan få en mye bedre hverdag i byggeperioden. Det ser ut til at dette fint lar seg løse, og det blir utrolig spennende å kunne presentere de første tegningene om noen uker.

Ha ei riktig god helg alle sammen!

Ronald