God fredag!

Ungdommen dominerte folkemøtet om attraktive Båtsfjord i 2030.
Denne uken startet med framtidskvelden på skansen. «De gamle er eldst, men de unge er framtiden». Temaet var fiskerihovedstaden mot 2030. En attraktiv kommune å bo i med hovedfokus på BOLYST. Dette er et ledd i arbeidet med kommunens nye kommuneplanens samfunnsdel. Innspillene som kom var mange og meget gode. Spesielt fint var det at så mange møtte opp, og ikke minst alle ungdommene, da det er disse som er framtiden. Tusen takk til dere alle som deltok.

Det nærmer seg fylkesting- og kommunestyrevalg. Valgstyret har bestemt at stemmegiving ved høstens fylkesting- og kommunestyrevalg i Båtsfjord skal foregå på pensjonisthuset søndag 8.september og mandag 9. september. Det vil i tillegg bli mulig å forhåndsstemme. All informasjon om valget vil bli offentliggjort.

Denne uke har det vært møte i fiskerihovedstaden med direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Temaet her var nødnettet. Et nyttig og konstruktivt møte. Her deltok kystkommunene i Øst-Finnmark.

I neste uke er det møte i kultur- og oppvekststyret. Her skal blant annet nytt ordensreglement for skolene, arrangør av Båtsfjord i fest 2020-2022 og sak om bruk av bridgerommet på skansen behandles. 

Denne helgen deltar ordføreren sammen med næringslivsaktører fra fiskerihovedstaden på Nord Norges internasjonale fiskerimesse Lofotfishing i Svolvær. 
Få med deg verdensmesterskapet i kiting på Varangerhalvøya!
2.-7. april beveger 70 fargerike kiter seg rundt på Varangerhalvøya for å prøve å komme først fra Berlevåg til Vardø. 
Varanger Arctic Kite Enduro (VAKE) er en årlig kitekonkurranse – i 2019 har den VM-status. 70 deltakere fra 12 nasjoner legger ut fra Berlevåg tirsdag 2. april i håp om å komme først til Vardø. På veien skal de innom sjekkpunkter i Båtsfjord, Tana, Nesseby og Vadsø.

Vi minner på: På kino; Søndag 31 mars kl. 1700. Dumbo 

Barnehageplass 2019 – 2020. Søknadsfrist er 01.04.19 og 01.10.19.

Følgende skutertrasseèr er åpne for ferdsel pr i dag, 29.3.19, se linken under eller kommunens hjemmeside.
Åpnede Skutertrasseèr i Båtsfjord

Husk og bruk refleks!

Ord på veien; Når du leter etter en venn, se ikke etter det perfekte. Se kun etter vennskap.

Ønsker alle ei god helg!

Geir Knutsen
Ordfører