God formiddag.

I morgen er det igjen klart for Båtsfjordmessa. Vi ønsker utstillere, besøkende og arrangørene lykke til med messa.
Mandag og tirsdag denne uken deltok ordføreren på NVEs årlige vindkraftseminar i Drammen. En viktig møteplass for landets vindkraftkommuner. Statnett har sendt NVE en søknad om dispensasjon fra tilknytningsplikten til vindkraft i Øst-Finnmark. Dette vil vi selvfølgelig ikke anbefale. Arbeidet med å få realisert 420 KV linja mellom Skaidi – og Varangerbotn fortsetter.

Finnmark friluftsråd gjentar suksessen fra tidligere år med friluftsskoler i sommerferien. I år blir det også friluftsskole i fiskerihovedstaden, 2.-5.juli. Friluftsskolene er først og fremst for de som dette skoleåret går i 4.-7. klasse.

Nylig kunne vi lese i fiskeripressa at tidligere forsøk viser en langt høyere kvalitet på hysa som tas på land levende enn den vanlige hysa. Nå er det igjen klart for nye forsøk med dette i fiskerihovedstaden.

Klassekampens sommerbåt har i år lagt turen til Finnmark i perioden 7. til 21. juli. De vil besøke fiskerihovedstaden 11. juli. Her vil det bli debatt om krisa i luftambulansen. «Flyet som forsvant»
I panelet vil det blant annet sitte representanter fra regjeringspartiene samt ikke ukjente lege, Mats Gilbert.

Vi minner på: 
BARNEHAGEPLASS 2018/-19. SØKNADSFRIST ER 1.10.18.

Sett av datoene; torsdag 2. til og med lørdag 4. august da arrangeres Båtsfjord i fest 2018.

Ord på veien: Livet forstås baklengs – men må leves forlengs

Geir Knutsen
Ordfører