Ved å markere Pride i Båtsfjord håper vi å bidra til å skape større åpenhet, ikke bare for skeiv kjærlighet, men også for å akseptere hverandre slik vi er. Vi ønsker at vi skal respektere hverandre og være en inkluderende plass med stort hjerterom.

Før homofili blei avkriminalisert i Norge for 50 år siden var det straffbart å være homofil i Norge. Slik er det fortsatt i mange land, og selv om vi er kommet langt i Norge, er det fortsatt en lang vei å gå. Mange skeive opplever trakassering, trusler og vold bare ved å være seg selv og for å elske den de elsker. Det er fortsatt lov med «homoterapi» i Norge, også kalt konverteringsterapi. Denne uken kom nyheten om at kultur- og likestillingsministeren har sendt ut ett forslag som går ut på å forby utføring og markedsføring av konverteringsterapi. Dette viser at det fremdeles er viktig å markere Pride og kjempe for like rettigheter og trygghet for alle.

I flaggstangen på rådhuset i Båtsfjord vil vi den kommende uken flagge med regnbueflagget. Dette er noe vi ønsker å gjøre for å fremme mangfold og inkludering i vår lille kommune. Fargene i flagget symboliserer livet (rød), sunnhet (oransje), sollys (gul), natur (grønn) harmoni (blå) og sjel (lilla). Dette er verdier som alle, uansett legning og identitet, kan kjenne seg igjen i.

På onsdag i neste uke vil det også bli en fysisk markering av Pride, på pensjonisthuset. Eget informasjonsskriv om dette kommer. Vi håper så mange som mulig vil komme og feire med oss!

 

HAPPY PRIDE!

Kommunepsykolog, Maiken

Ungdomskoordinator, Marlyn