Sist uke var det generalforsamling i tre aksjeselskaper; Varanger kraft, Linken næringshage og Fiskerihovedstaden Invest. Ofte er ikke disse møtene særlig spennende, men iblant kan det skje ting som er av mer interesse for allmennheten. Slik var det i årets generalforsamling i Varanger kraft. Dette aksjeselskapet eier vi sammen med seks andre kommuner i Øst-Finnmark; Berlevåg, Vardø, Vadsø, Tana, Nesseby og Sør-Varanger. Denne gangen fremmet Vardø forslag om at det skal bli mulig for eierne å selge inntil 49 % av aksjene sine i selskapet til markedsverdi. Det er ikke mulig i dag. Forslaget fikk bare stemmene til Båtsfjord og Vardø, og ble nedstemt, men saken kommer nok opp igjen ved en senere anledning.
Sist onsdag hadde jeg tatt initiativ til et svært hyggelig årlig arrangement; utdeling av fagbrev. Denne gangen var det 23 båtsfjordinger som hadde tatt fagbrev i løpet av det siste året, og de fleste av dem møtte fram på hotellet for utdeling. Her ser dere et bilde av stolte innehavere av fagbrev.

Neste uke er det siste kommunestyremøte før sommeren. Det finner sted på Pensjonisthuset onsdag 19, juni klokken 18.00. Det er hele 32 saker som skal behandles. Som vanlig sendes møtet direkte på kommune-tv som dere finner her: Båtsfjord kommune (kommunetv.no)
Sakspapirene finner dere her: Utvalgsmøte (elementscloud.no)

Øyvind Hauken
Ordfører