Det ligger for tiden et oppslag på forsiden av Båtsfjord kommunes hjemmeside med følgende innhold:

Informasjon om stedfortreder kommunedirektør

Kommunedirektøren i Båtsfjord kommune er for tiden sykemeldt. I hans fravær vil kommunalleder Espen Nystad midlertidig fungere som kommunedirektør. Den øvrige driften, samt alle planlagte prosjekter, vil fortsette som normalt.

Espen har følgende kontaktinfo:

Mobil: 46 92 34 24 Epost: espen.nystad@batsfjord.kommune.no

Øyvind Hauken
Ordfører

I følgende epost til politikere (faste og vara i kommunestyret) og alle ansatte i Båtsfjord fredag sist fredag står det følgende:

Hei,

Det har blitt registrert at det sirkulerer historier om at ansatte i Båtsfjord kommune har blitt pålagt munnkurv i saker som omhandler kommunen som arbeidsplass.

Vi ønsker å presisere at Båtsfjord kommune, både på administrativt og politisk nivå, ikke praktiserer bruk av munnkurv. Ingen ansatte har blitt, eller vil bli, pålagt munnkurv. Vi setter stor pris på ytringsfriheten til våre ansatte, så lenge den utøves i tråd med lovpålagt taushetsplikt og kommunens gjeldende reglement og retningslinjer.

Reglement og retningslinjer finner dere her: Reglement og retningslinjer - Båtsfjord kommune (batsfjord.kommune.no)

Dersom dere har spørsmål eller trenger ytterligere informasjon, er dere velkomne til å kontakte Espen eller Øyvind.

Med vennlig hilsen 

Espen Nystad - fungerende kommunedirektør, Øyvind Hauken - ordfører

 

Jeg er også svært glad for følgende vedtak gjort av Båtsfjord kommunes arbeidsmiljøutvalg sist torsdag:

Arbeidsmiljøutvalget (AMU) ber kommunedirektøren om å igangsette en arbeidsmiljøkartlegging av ansatte i Båtsfjord Kommune.

Båtsfjord Bedriftshelsetjeneste og Hovedverneombudet utarbeider en plan for gjennomføringen av kartleggingen og sender den til AMU for godkjenning.

 

Kommende uke har vi møte i Formannskapet og Næringsstyret. Sakspapirer finner dere her: Utvalgsmøter - Møtekalender alle utvalg (elementscloud.no)

 

Til slutt vil jeg minne om at i Båtsfjord kommune skal personalsaker ikke behandles i det offentlige rom. Allmennheten vil bli informert fortløpende når det er behov for det, noe dette ukebrevet er et eksempel på.

Øyvind Hauken
ordfører