Forrige uke var det formannskapsmøte. Opptak av møtet kan dere finne her: Båtsfjord kommune (kommunetv.no) Møtereferat finner dere her: Utvalgsmøte (elementscloud.no)

Der behandlet vi blant annet innspillet fra ordføreren i Vardø om å endre kommunegrensen mellom Båtsfjord og Vardø slik at Hamningberg vil ligge i Vardø kommune. Etter noe debatt spilte vi ballen tilbake til Vardø kommune ved å anmode dem om å utrede saken nærmere, både økonomiske og andre konsekvenser.

Formannskapet ga også en uttalelse til forslaget til endrede flyruter (FOT-ruter) i Øst-Finnmark fra 1. april neste år. Forslaget innebærer ingen endringer på rutene til og fra Båtsfjord. Det er i all hovedsak flytilbudet til Kirkenes og Vadsø som blir styrket. Imidlertid har vi, som nevnt i tidligere ukebrev, en dialog direkte med Widerøe om å få tilbake morgenflyet fra Tromsø. Jeg forventer et svar på dette i løpet av denne uken.

Næringsstyret hadde også møte sist onsdag. Der ble det bestemt å revidere vedtektene for kommunalt næringsfond og fiskerifond. Disse sakene blir nå sendt på høring. Møtereferat fra næringsfondet finner dere her: Utvalgsmøte (elementscloud.no)

Til slutt vil jeg komme med en påminning til alle våre lokale politikere. Selv om ytringsfriheten står sterkt i landet vårt, så er det noen saker som faktisk er unntatt offentlighet og er underlagt taushetsplikt. Dette gjelder bl.a. pågående personalsaker. Jeg viser i den forbindelse også til Båtsfjord kommunes retningslinjer for bruk av sosiale medier, som også gjelder for våre kommunepolitikere. Jeg vil særlig trekke fram følgende gode råd i pkt. 5.2:

· Husk at grensen mellom når du er politiker i Båtsfjord kommune og når du er privatperson noen ganger kan være vanskelig å se. Vær derfor tydelig på at du deltar som privatperson, og ikke som en representant for Båtsfjord kommune.

· Vær varsom med hvilken informasjon du deler, og tenk gjennom hva du vil skrive før du publiserer. Ta alltid høyde for at dine innlegg også må kunne gjentas ansikt til ansikt og at du står inne for dem.

· Husk å ikke kommentere eller publisere informasjon du har fått som politiker i kommunen som enten er taushetsbelagt eller som er av personvernhensyn, unntatt offentlighet eller en del av en pågående saksbehandling, når du deltar som privatperson.

· Taushetsplikt gjelder også i sosiale medier. Hele reglementet finner dere her: Bruk av sosiale medier (custompublish.com)

 

Øyvind Hauken
Ordfører