Formålet med møtene var å skape forståelse hos sentrale rikspolitikere om Båtsfjords særegne situasjon i forhold til sanksjonene mot Russland. Vi ville få fram at vi er den kommunen som er vanskeligst stilt av de tre som fortsatt får lov til å ta imot Russiske båter i havna. Vi understreket at det er nødvendig med særskilte tiltak for Båtsfjord havn, næringslivet i Båtsfjord og Båtsfjord kommune for å kompensere for tapte inntekter i forbindelse med sanksjonene. Turen var en oppfølger av lignende tur i mai i år.

Denne gangen hadde vi møte på Stortinget med Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet. Disse tre partiene stilte bl.a. med sine respektive partiledere; Guri Melby (V), Erna Solberg (H) og Sylvi Listhaug (FRP). 

Vi hadde også et oppfølgingsmøte fra turen i mai med Senterpartiets Geir Adelstein Iversen (stortingsrepresentant fra Finnmark) og statssekretær Geir Indrefjord. 

Alle politikerne vi møtte lyttet og stilte gode spørsmål, og vi kom med mange konkrete forslag på tiltak. Tiden vil vise om innsatsen vår vil bære frukter.

Vi hadde også et møte med Siva – Selskapet for industrivekst. De er et statlig foretak som utvikler, eier og finansierer en nasjonal infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling bestående av inkubatorer, næringshager, katapultsentre, innovasjonsselskaper, samt innovasjonssentre og industribygg. Vi hadde en god samtale med dem om Båtsfjord generelt og om Barents Skipsservice og deres planer om å bygge en hall. Vi kommer til å opprettholde dialogen med dem videre.

 

Øyvind Hauken

Ordfører