Tirsdag morgen startet på havnekontoret der jeg sammen med havnesjef Morten Albertsen hadde et møte med stortingsrepresentant Alfred Bjørlo fra Venstre og F innmark Venstres førstekandidat til neste års stortingsvalg, Trine Noodt. De tilbrakte hele dagen i Båtsfjord for å sette seg inn i vår kommunes situasjon. Dette var en gjenvisitt etter våre møter med sentrale politikere i Oslo forrige uke. Senere på dagen fikk de også omvisning på Melkarn oppvekstsenter, møte med styret i fiskerigruppa og omvisning på Lerøy.

Tirsdag møttes formannskapene i Berlevåg, Tana, Nesseby og Båtsfjord til felles møte. Det meste av dagen ble brukt til å bli informert om status i de fem samarbeidsområdene våre, kalt 4K. Disse er felles plankontor (ivaretas av Tana), barnevern (Tana), IT (Nesseby), økonomi (Berlevåg) og tildelingskontor helse- og sosialtjenester (Båtsfjord). Kommunaldirektørene og lederne for de respektive 4K-tjenestene deltok også, og vi fikk god informasjon om status for de fem samarbeidsområdene.

Onsdag deltok ordførerne og kommunedirektørene i de samme fire kommunene på felles møte og workshop med Husbanken. Vi har i tillegg til 4K-samarbeid også en felles bygdevekstavtale med Staten. Ett av satsingsområdene der er å samarbeide med Husbanken om å utvikle boligpolitikken i kommunene våre.

Onsdag ettermiddag deltok jeg på kirkejubileum i Syltefjord. Der ble det feiret at det er 90 år siden kapellet i Syltefjord, som opprinnelig stod i Makkaur, ble innviet av daværende biskop Eivind Berggrav. Etter jubileumsgudstjenesten var det kirkekaffe på Syltefjord skole.

Torsdag morgen tok jeg imot 400 underskrifter fra underskriftskampanjen til støtte for lege Per Walter Tynæs. Det er imponerende å se hvor mange som på denne måten uttrykker sin takknemlighet for hans innsats gjennom mange år for oss som bor i Båtsfjord.

Til slutt en gladnyhet som ble uteglemt i nyhetsbrevet for uke 36. I slutten av den uka fikk vi vite at vårt forsøk på forbedring av flytilbudet vårt, som jeg skrev om i nyhetsbrevet for uke 33, har lyktes. Fra 1. april vil vi igjen få flyforbindelse om morgenen fra Tromsø (via Hammerfest) og om kvelden til Tromsø (via Hammerfest). Dette vil erstatte dagens morgenfly fra Alta og kveldsfly til Alta.

 

Øyvind Hauken

Ordfører