For oss politikere var det nok knyttet mest spenning til det andre kommunestyremøtet som fant sted onsdag kveld. Der vedtok vi med 11 mot 4 stemmer at Båtsfjord kommune iverksetter etterlønnsavtalen med Trond Henriksen. Dette betyr at Trond Henriksen fratrer umiddelbart som kommunedirektør. Videre gis han en måneds etterlønn og en retrettstilling med 80 % av lønnen han hadde som kommunedirektør. Kommunestyret vedtok i det samme møtet å delegere til Formannskapet å rekruttere ny kommunedirektør, samt å snarest mulig konstituere kommunedirektør. Fram til konstituering er gjort, vil Espen Nystad fungere i stillingen.

Som mange har lagt merke til, er nå fotballbanen på Foma på det nærmeste ferdig. Den kan fortsatt ikke tas i bruk fordi den mangler et påbudt gjerde rundt som skal fange opp gummikulene i banedekket. Dere kan følge nærmere med om fotballbanen her: 
"Foma Stadion" - Båtsfjord kommune"

Torsdag formiddag var teknisk utvalg og Formannskapet samlet til workshop sammen med plankontoret i 4K. Tana kommune har vertskommuneansvar for et plankontor som betjener både Båtsfjord, Berlevåg, Nesseby og Tana kommune. De holder på med å lage et faktagrunnlag for planstrategi og kommuneplanens samfunnsdel i alle de fire kommunene i 4K-samarbeidet. Torsdag kveld var det i samme anledning folkemøte i kultursalen på Melkarn oppvekstsenter. Der møtte det opp knappe ti båtsfjordinger for å få informasjon og bidra til en SWOT-analyse.

Øyvind Hauken
Ordfører