1.oktober er hvert år de eldres dag. Også i år ble dagen markert på pensjonisthuset. Pensjonistforbundet i Båtsfjord stod for servering, og de hadde invitert NAV, Frivilligsentralen og ordføreren til arrangementet. Der ble det bl.a. orientert om hva Frivilligsentralen kan bidra med i forhold til de eldre sine behov, og NAV orienterte om ordninger for at eldre kan bo lengst mulig hjemme. Ordføreren opplyste at Husbanken kommer til Båtsfjord 6. og 7. november og vil da orientere nærmere om sine ordninger.

 

Tirsdag ble også verdenshistoriens første aPOD offisielt åpnet. Det er en nokså spesiell hytte som også vil fungere som Perleturhytte. Den er tegnet av arkitekten Pedro Léger Pereira (bildet) og ligger i Nordskogfjæra. Det spesielle med denne hytta er at den kan rotere og endre fasong. 

Du kan lese nærmere om den her på kommunens hjemmeside: Åpning av aPod i Nordskogfjæra tirsdag 1. okt. kl. 17 - Båtsfjord kommune (batsfjord.kommune.no)

Sist fredag ble den første (u-offisielle) kinoforestillingen kjørt på den nye kinoen på Melkarn Oppvekstsenter. Det var en test-forestilling og publikum var barna på SFO. Du kan lese mer om også dette på kommunens hjemmeside: Ungene på SFO fikk være med på den Første Kinoforestillinga i Kultursalen. - Båtsfjord kommune (batsfjord.kommune.no) 

Til slutt vil jeg minne om at Båtsfjord kommune for tiden lyser ut næringsfondsmidler. Søknadsfrist er 13. oktober. Du kan finne ut mer om dette her: Søkbare tilskuddsmidler fra næringsfondet - Båtsfjord kommune (batsfjord.kommune.no)

Øyvind Hauken

Ordfører